Årets tematur
Turudvalgets tematur ”Historie og motion” er i weekenden den 30. august - 1. september 2019.

Turen går til Gilleleje Havn med afsejling fredag aften eller lørdag morgen og hjemsejlads søndag. Der er 12 sømil til Gilleleje.

Gilleleje er en flot by i sommertiden med masser af liv og glæde, mange spisesteder og forretninger.

Vi lægger til i havnens lystbådafdeling og nyder de fine muligheder for at slappe af og/eller bade på stranden i umiddelbar nærhed til havnen. Bring gerne børn og/eller børnebørn.

Fredag aften mødes vi på molen til hygge og eventuel fælles spisning, hvor man selv medbringer mad og drikke

Lørdag kl 10.00 mødes vi ved Gilleleje Sejlklubs klubhus for derefter at gå mod Nakkehoved fyr for at besøge Fyrhistorisk Museum hvor vi vil få en guidet tur.

Fyrhistorisk Museum på Nakkehoved beskriver dansk fyrvæsens udvikling fra Frederik den Andens tid i 1500-tallet til fyrenes nuværende automatisering.I udstillingen omtales de tidligste papegøje- og vippefyr langs den gamle hovedskibsrute gennem Kattegat og Øresund. De blev afløst af åbne kulfyr på toppen af stemtårne, en fyrtype, som blev benyttet ved opførelsen af de to fyr på Nakkehoved i 1772. Østre Fyr står næsten som det så ud omkring 1800 - mens Vestre Fyr, hvor fyrmesterboligen er indrettet til museum, ser ud som efter forhøjelsen og elektrificeringen i 1898.

Efter besøget på Fyrhistorisk Museum kan man vælge at spise frokost på Fyrkroen eller gå retur til byen og/eller havn.

Der planlægges med fælles spisning lørdag aften. Vi tænder for grill’ene kl 18.00. Alt efter vejr og vind mødes vi på molen i lystbådehavnen eller på sejlklubbens terrasse. Det aftales nærmere når vi er i Gilleleje.

Søndag kl 10.00 er klubben vært ved en enkelt og herefter er arrangementet slut.

Turudvalget ser frem på en god tilslutning til turen og håber vi kan tiltrække nogle af de mange nye sejlere der er kommet i vor klub.

Udvalget står gerne til rådighed med råd og dåd, hvis nogen ønsker det. Vi minder også om at man leje klubbens J-80 både, hvori det er muligt at overnatte.

Brug sejlklubben hjemmeside til tilmelding eller send en sms til Jan Madsen på +45 5153 9040.